روزانه خودروهای جدیدتر و زیباتری وارد بازار میشوند. و هرچه این ماشین ها پیشرفته تر میشوند، نیازمند نگهداری بیشتری هستند. پس با رعایت همهی موارد نگهداری خودرو، شما میتوانید طول عمر ماشین خود را بالا ببرید. نگهداری خودرو تنها شامل تمیز کردن و سرویس سالانه خودرو نیست. بلکه قطعات و لوازم خودرو نیز نیاز به مراقبت و نگهداری دارند. پس اگر وقت لازم برای نگهداری از خودرو را ندارید، مقاله زیر را مطالعه فرمایید و اشتاباهات رایج در نگهداری خودرو را بشناسید.
سهل انکاری در سرویس دوره ای ترمز اولین اشتباه رایج در نگهداری خودرو
همانطور که می دانید سیستم ترمز به وسیله فشار پا بر روی پدال و سپس فشار روغن پشت کلیپر و ایجاد اصطکاک با لنت عمل میکند.برخی از مالکین خودرو برای صرفه جویی در هزینه دستمزد به جای استفاده از مکانیک ماهر، خود به تعویض لنتها و سرویس ترمز میپردازند یا خودروی خود را برای سرویس ترمز به مکانیکهای غیر ماهر می سپارند.با توجه به دقت زیادی که این سرویس می طلبد،حتی یک سهل انگاری کوچک می تواند باعث خسارات جانی و مالی جبران ناپذیری برای مالک خودرو شود.
دومین اشتباه در نگهداری خودرو، دیرکرد در تعویض لاستیک
خودروی شما برای عملکرد بهتر و ایمن تر در جاده ها نیازمند لاستیک مناسب است.صاف نبودن عاج لاستیک و توجه به تاریخ مصرف لاستیک دو فاکتور مهم در عملکرد لاستیک می باشند. در برخی از موارد به دلیل بی توجهی به عاج لاستیک و صاف شدگی تایر چسبندگی خودرو به جاده به حد غیر استاندارد می رسد و به لغزش خودرو روی جاده منجر می شود. همچنین استفاده از لاستیک تاریخ گذشته سبب ایجاد ترک در لاستیک و ترکیدگی آن در سرعت های بالا می شود.
شل بودن فیلتر روغن هنگام تعویض
یکی از موارد مهم در نگهداری خودرو چک کردن فیلتر روغن هست. حتما قبل از بستن فیلتر روغن آچار مناسب برای اینکار را انتخاب کنید. زیرا استفاده از اچاری با شماره های بزرگتر میتواند به شما این حس را القا کند که فیلتر به خوبی بسته شده در صورتی که شما فقط آچار را میچرخاندید! شل بودن فیلتر روغن باعث نشتی روغن و چرخش نا کافی روغن درون موتور و در نتیجه خرابی و کارنکردن موتور می شود.
بی اعتنایی به چراغ های هشدار دهنده
هر یک از چراغ های هشدار دهنده پشت صفحه کیلومتر دارای معانی منحصر به فردی می باشند که چه در ماشین های ایرانی یا خارجی، در دفترچه راهنمای خودرو توضیح داده شده اند. بی اعتنایی به این هشدار ها حتی در مواقعی که شما موردی در عملکرد خودرو مشاهده نمیکنید می تواند باعث خرابی در سیستم های حیاتی خودرو و ایجاد هزینه های گزاف برای شما شود.
یکی از اشتباهات رایج در نگهداری خودرو، بالا کشیدن ترمز دستی بدون فشار کلید روی آن
در خودروهایی با سیستم مکانیکی ترمز دستی،از چرخ دنده ها برای اتصال به لنت ها استفاده می شود. وظیفه کلید روی ترمز دستی آزاد کردن این چرخ دنده هاست و در صورتی که این دکمه موقع کشیدن ترمز فشرده نشود باعث خرابی این چرخ دندهها و عملکرد بد این سیستم میشود. گاهی خرابی ترمز دستی در برخی از اتومبیل ها با روشن شدن چراغ ای بی اس پشت صفحه کیلومتر به راننده هشدار داده میشود.
شل یا نامتقارن بستن پیچ های چرخ از اشتباهات مهلک در نگهداری خودرو
پنچری خودرو یا خرابی که منجر به بازکردن تایر خودرو بشود به ندرت اتفاق میافتد اما در همین مواقع پس از انجام تعمیرات لازم، بستن چرخ دقت زیادی میطلبد. هرکدام از پیچهای چرخ خودرو باید به یک مقدار مناسب که نه زیاد سفت و نه زیاد شل باشد انجام شود زیرا شل بودن حتی یک پیچ میتواند باعث تاب برداشتن رینگ و سایش لاستیک شود. سفت بودن بیش از حد پیچ نیز میتواند باعث خرابی رینگ و ترک خوردن رینگهای بیکیفیت و یا خرابی روتور چرخ شود.
بی توجهی به مایعات خودرو
علاوه بر بنزین مایعات دیگری مثل روغن موتور، روغن ترمز، ضد یخ و بسیاری از مایعات دیگر در عملکرد خودرو نقش مهمی ایفا میکنند. تعویض به موقع این مایعات و توجه به سطح آنها در مخازن، باعث کم شدن استهلاک خودرو و افزایش عمر مفید خودرو میشود. علاوه بر مقدار کمی این مایعات، کیفیت آنها نقش بسزایی در نگهداری خودرو ایفا میکنند. استفاده از روغنها و ضدیخهایی با برند های متفرقه یا کیفیت پایین میتواند نتیجه ی مطلوب را به همراه نداشته باشد.
بیتوجهی به سیمکشی و سیستم برقی خودرو
با پیشرفت صنعت خودرو سازی سیستم برقی خودروها هرچه بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. برخی از مالکین خودرو به جای مراجعه به برقکار خودروی ماهر، خود به رفع مشکلات سیستم برقی خودرو یا در مواردی به جای مشورت با متخصصین این زمینه به انجام تغییراتی هر چند کوچک، در سیستمهایی مانند سیستم صوتی خودرو میپردازند. این کار میتواند منجربه اتصالی در سیستم برق خودرو و سوختن ادوات الکترونیکی یا در مواردی آتش سوزی خودرو شود.
خلاص نکردن دنده در مواقع توقف طولانی
هنگام فشار پا روی کلاچ، دو شاخه کلاچ با گیربکس ماشین درگیر میشود و این فشار باعث میشود استهلاک صفحه کلاچ افزایش یافته و زودتر موعد تعویض صفحه و سیم کلاچ شود. همانطور که میدانید یکی از لوازم مصرفی اتومبیل که تعویض آن هزینه زیادی در بردارد صفحه کلاچ خودرو میباشد.
گاز دادن قبل از خاموش کردن خودرو
در سیستم های خودروهای کاربراتوری این کار باعث روشن شدن بهتر خودرو پس از خاموشی میشد. اما در خودروهای انژکتوری باعث تزریق مضاعف بنزین و خرابی سوزن انژکتور و بد کار کردن موتور می شود. همچنین در خودروهایی که دارای موتور توربو میباشند این کار آسیب زیادی به موتور و سیستم توربو خودرو وارد کرده و هزینه های سرسام آوری برای مالک این گونه خودرو ها در بر دارد.