گردگیر پلوس و نقش آن در سلامت سیستم پلوس

گردگیر پلوس, پلوس خودرو

همانطور که ممکن است به گوشتان خورده باشد به قسمت جلو و زیرین خودرو جلوبندی خودرو گفته می شود. یکی از اجزای مهم جلو بندی خودرو ها پلوس یا AXLE SHAFT می باشد که البته در خودرو های دو دیفرانسیل علاوه بر محور جلو در عقب خودرو نیز وجود دارد. در خودرو ها نیروی تولید شده توسط موتور به جعبه دنده یا گیربکس انتقال می یابد و از آنجا میل گاردان این نیرو را به دیفرانسیل ها منتقل می کند. برای انتقال نیرو از دیفرانسیل به چرخ ها میله ای از درون دیفرانسیل به چرخ ها متصل می شود که پلوس نامیده می شود و شامل اجزایی از قبیل: سر پلوس، میل پلوس، گردگیر پلوس، سه شاخه و خارنگهدارنده می باشد. در خودرو های قدیمی به جای سه شاخه از ساچمه در سیستم انتقال قدرت استفاده می شد که راندمان خودرو ها را به مراتب پایین می آورد و به همین دلیل منسوخ شد.

در خودرو های دو دیفرانسیل به این دلیل که انتقال قدرت در هنگام استفاده از دیفرانسیل خودرو بالا می رود و باعث استهلاک بالا و مصرف سوخت زیاد خودرو می شود در زمان هایی که احتیاج به استفاده از هر دو محور نیست، یکی از پلوس ها با استفاده از سیستمی به عنوان “پلوس خلاص کن” از سیتم خارج می گردند. این سیستم در تکنولوژی های قدیمی به صورت دستی باید فعال می شد و قبل از استفاده از دنده کمکی راننده باید این سیستم را فعال می کرد و به اصطلاح پلوس را قفل می کرد. اما در خودرو های جدید این سیستم به صورت اتوماتیک خاموش و روشن میشود.

آسیب های وارده به سیستم پلوس باعث ایجاد صدا در قسمت چرخ ها می شود که بیشترین آسیب به دلیل خرابی قطعه مصرفی مهم گردگیر پلوس اتفاق می افتد.

گردگیر پلوس:

به قطعه ی قیف مانندی از جنس پلاستیک که در دو طرف سرهای پلوس نصب می شود گردگیر پلوس می گویند. این قطعه ی مصرفی از ورود گرد و خاک و آلودگی به سر پلوس ها و محل اتصال آنها جلوگیری کرده و درون آن با واسکازین پر می شود.

در خودرو ها از دونوع گردگیر پلوس استفاده می شود:

1.گردگیر سمت گیربکس یا Inner Boot

2.گردگیر سمت چرخ یا Outer Boot

خرابی در گردگیر سمت چرخ بیشتر اتفاق می افتد چرا که به دلیل چرخیدن چرخها بیشتر با تنش و کشش مواجه است.

عواقب خرابی پلوس:

وقتی پولوس خودرو آسیب ببیند، امکان تعویض دنده وجود ندارد. همچنین فرمان، کنترل خود را روی چرخ ها از دست داده و با چرخاندن فرمان چرخ ها نمی چرخند. رانندگی با پلوس معیوب بسیار خطرناک است و کنترل خودرو را از دست راننده خارج می کند. بنابراین گردگیر های پلوس و سیستم پلوس در سرویس های دوره ای خودرو حتما باید بررسی شده و در صورت خرابی نسبت به رفع آن اقدام کرد.

نحوه تشخیص خرابی پلوس:

برای فهمیدن خرابی پلوس باید فرمان را به یک سمت به طور کامل بچرخانید اگر با صدای تق تق مواجه شدید خرابی از همان سمتی است که فرمان را به طرفش چرخانده ایدو اگر در دو طرف صدا شنیدید هر دو طرف خراب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *