خرابی دیسک و صفحه و نشانه‌های آن

دیسک و صفحه, خرابی دیسک و صفحه

.خرابی دیسک و صفحه یک مشکل رایج در بین خودروهاست. همانطور که می‌دانید کلاچ خودرو وظیفه اتصال بین موتور و جعبه دنده خودرو را دارد. این قسمت با فشردن پای راننده روی پدال سمت چپ باعث می‌شود تا کنترل نیروی موتور در مواقع لزوم از جعبه دنده و در نتیجه چرخ ها قابل کنترل باشد.

در کشور ما به صورت عامیانه تعمیر کارها و رانندگان اتومبیل اشتباها به دیسک کلاچ “صفحه” و کاور نگهدارنده آن را “دیسک” می نامند. کلاچ هایی که معمولا در صنعت خودرو سازی استفاده می شوند از نوع صفحه ای میباشند که اساس کار آنها ایجاد اتصال به وسیله اصطکاک است.

صفحه کلاچ, خرابی دیسک و صفحه

دیسک و صفحه کلاچ یکی از وسایل مصرفی خودرو می‌باشد که معمولا پس از پیمایش 50 الی 70 هزار کیلومتر بسته به کیفیت و نوع خودرو نیاز به تعویض یا سرویس دارد. هنگامی که صفحه کلاچ به دلیل اصطکاک زیاد ساب می‌رود باعث خرابی دیسک و صفحه می‌شود و اصطلاحا می‌گویند که صفحه کلاچ تمام شده است.

دلایل عمده خرابی دیسک و صفحه

  • درگیر بودن دائم پای راننده با کلاچ (برخی از راننده ها عادت دارند پای خودر را حتی در حال حرکت روی پدال بگذارند، این عادت غلط باعث خرابی زودرس کلاچ و دیگر قطعات درگیر با آن می شود)
  • رها کردن یک دفعه‌ای کلاچ چه در حال حرکت و چه در حالت ایستاده (مخصوصا مواقعی که باعث تیکاف ماشین می‌شود)
  • وزن زیاد خودرو و سرنشینان نسبت به قدرت موتور(در این حالت اصطکاک بیش از حد باعث سایش صفحه کلاچ می‌شود)
  • استفاده از دنده نامناسب و فشار به موتور در سر بالایی و سراشیبی

خرابی دیسک و صفحه

برای اینکه بفهمیم آیا اتومبیل ما نیاز به تعویض صفحه کلاچ دارد یا خیر می‌توان به دنبال یکی از نشانه‌های زیر گشت:

  • اصلی‌ترین نشانه سایش صفحه کلاچ لرزش خودرو در زمانی است که برای شروع حرکت پای خود را از روی کلاچ بر می‌داریم. این حالت مانند این است که اتاق خودرو تکان‌های لرزشی نسبتا شدیدی می‌خورد.

(در برخی موارد این حالت به دلیل خرابی جلو‌بندی و سیم کلاچ نیز ممکن است به وجود بیاید. برای تست این حالت می‌توانید ترمز دستی خودرو را بالا کشیده و ماشین را در حالتی که کلاچ را تا آخر فشار می‌دهید پای خود را آرام رها کنید اگر به جای اینکه جلوی خودرو به جای نرم بالا آمدن تکان های حالت پرشی به خود بگیرد نشان می‌دهد در یکی از موارد ذکر شده مشکلی وجود دارد)

  • کلاج سفت شده باشد یا پس از فشردن به جای اولیه باز نگردد
  • در زمانی که خودروی خود را با دنده دو به حرکت در می‌آورید، اگر خودرو خاموش شد صفحه کلاچ سالم است اما اگر خودرو با ریپ زدن به حرکت افتاد صفحه کلاچ خودرو به بازبینی نیاز دارد.
  • گاز خوردن بیش از حد، علی رغم نرسیدن خودرو به شتاب مطلوب در سرعت های بالاتر
  • بد جا رفتن دنده یک و دنده عقب و صدای ناهنجار دنده در مواقع تعویض (حتی زمانی که پدال را تا آخر می فشاریم)

برخی از مکانیک ها برای صرفه جویی در هزینه خرید این قطعه، پیشنهاد کوبیدن آن که اصطلاحی مربوط به تعویض لنت های روی آن است را می دهند اما این کار فقط برای مدت کوتاهی جوابگوی شماست و مانند قطعه نو عملکرد خوبی ندارد.

این وسیله مصرفی نسبتا گران قیمت در نرم بودن حرکت خودرو و استهلاک خودروی شما تاثیر زیادی دارد. بنابراین باید در زمان‌های مورد نیاز به منظور تعویض و سرویس آن نزد یک تعمیر کار ماهر مراجعه کنید. همچنین بهتر است پس از تعویض دیسک و صفحه به تعویض روغنی مراجعه کنید. و واسکازین خودرو را نیز عوض کنید تا از فشار مضاعف روی چرخ دنده‌های گیربکس جلوگیری شود.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *