یکی از ناخوشایندترین اتفاقاتی که برای هر راننده ممکن است بیفتد خرابی خودرو در جاده است. این مشکل همیشه میتواند برای هرکسی که از اتومبیل استفاده میکند اتفاق بیفتد و شیرینی سفر را به کام سرنشینان خودرو تلخ کند. در برخی از موارد نیز خرابی خودرو میتواند حادثه آفرین باشد. برای جلوگیری از این اتفاق، پیشگیری کردن بهترین راه حل ممکن است و ما برای جلوگیری از این اتفاق در جاده راه های زیر را به شما پیشنهاد میکنیم.
راههای جلوگیری از خرابی خودرو در جاده
توجه به وضعیت لاستیک و باد آن:
همیشه قبل از شروع رانندگی از تنظیم بودن باد لاستیکها مطمئن شوید. تنظیم فشار باد لاستیک متناسب با فصول گرم و سرد میتواند عمر لاستیک شما را بیشتر نماید. به شیارها و ترکهایی که به دلیل فرسودگی یا عوامل دیگر در لاستیک ایجاد میشوند دقت کنید چرا که در سرعتهای بالا امکان ترکیدگی و حادثه وجود دارد. همچنین توجه به عاج لاستیک و تاریخ انقضای لاستیک میتواند از موارد مهمی باشد که باید در نظر بگیرید.
بازرسی روغن و مایعات خودرو:
همیشه قبل از موعد تعویض روغن نسبت به تعویض آن اقدام نمایید. همچنین از پایین نبودن سطح آن اطمینان حاصل نمایید. روغن ترمز، آب رادیات، آب مخازن برف پاکن، ضد یخ و دیگر مایعات خودرو باید به صورت دوره ای تعویض و یا حداقل بازرسی گردند.
بازرسی سیستم ترمز:
اگر بیش از 80000 کیلومتر از زمانی که لنت خودرو را تعویض کردید میگذرد حتما لنتهای کهنه را جایگزین کنید. چندبار پای خود را روی پدال فشار دهید تا از سفت نبودن و ندادن صدای غیر عادی ترمز مطمِن شوید. قبل از ورود به جاده و با سرعت کم عملکرد ترمز را تست کنید.
بررسی زیر و بند و سیستم تعلیق:
با سرعت نسبتا کم در یک مسیر مستقیم حرکت کرده و برای لحظه ای کوتاه دست خود را از روی فرمان جدا کنید، اگر اتومبیل شما به هر سمت جاده کشیده شد ممکن است دهنه چرخ های شما میزان نباشد یا در زیر وبند خودرو مشکلی وجود داشته باشد. وزن خودرا روی صندوق یا کاپوت ماشین انداخته و چند بار به پایین فشار دهید، تکانهای بیش از حد و صدای ناخوشایند فنربندی و جیر جیر کردن،میتواند از خرابی سیستم فنربندی شما خبر دهد.
بررسی جعبه ابزار و کیت های اضطراری:
جعبه ابزار خودرو را با آچار ها و پیچ گوشتیهای معمول و پراستفاده تجهیز کنید. کیت اضطراری،چراغ هشدار خطر و جعبه کمک های اولیه و کپسول آتش نشانی از وسایلی هستند که همیشه باید در صندوق عقب خودرو همراهتان باشند. کابل های جامپر، زنجیر چرخ، چراغ قوه و تسمه های مصرفی اضافه از دیگر موارد با اهمیت هستند که باید همیشه به همراه داشته باشید. همچنین باد لاستیک زاپاس و آچار چرخ را حتما قبل از شروع به حرکت بازدید کنید. همچنین از باز بودن سوییچ کیسه هوای سرنسینان و سلامت کمربندهای ایمنی اطمینان حاصل کنید.
مهم ترین راه جلوگیری از حوادث درزمان خرابی خودرو در جاده
نقشهها و شماره تماسهای ضروری را به همراه داشته باشید:
شما میتوانید با دانلود فایل های جی پی اس قببل از حرکت از نقشه مسیر، به صورت آفلاین و در مواقعی که به اینترنت دسترسی ندارید استفاده کنید.همچنین با بهمراه داشتن شماره امداد خودرو با توجه به سازنده یا شرکت وارد کننده خودرو، در زمان خرابی خودرو در جاده از کمک نیرو های امداد خودرو بهره ببرید. در زیر شماره امداد خودروهای پر استفاده را برای راحتی شما ذکر کردیم:
امداد خودرو سایپا: 096550
امدادخودرو ایران خودرو: 096440
پارس خودرو:096550
ستاره ایران(محصولات سواری مرسدس بنز): 02182277000
پرشیا خودرو(محصولات بی ام و): 0214453078 (کل ایران) – 1885 (تهران)
ایرتویا(محصولات تویوتا): 0217263 و 02173456
جهان نوین آریا(محصولات نیسان): 02142983
اطلس خودرو(محصولات کیا): 02148644444 (داخلی 1)
کرمان موتور(محصولات هیوندای):02142724
نگین خودرو(محصولات رنو): 1503 و 02175043000
رامک خودرو(محصولات سانگ یانگ):09629
*توجه: ممکن است با تغییراتی که در صنعت خودرو سازی کشور عزیزمان داریم برخی از شماره ها توسط شرکت های مربوطه به روز رسانی شوند. همچنین به دلیل تفاوت بسیار برندهای وارداتی برخی از برندها ممکن است در شرکت وارد کننده متفاوت باشند. اگرچه این شمارههای تماس برای سهولت دسترسی شما در اختیارتان قرار گرفته است، اما از صحیح بودن آن توسط شرکت خودرو ساز مربوطه اطمینان حاصل نمایید.
علاوه بر موضوعات ذکر شده شما میتوانید با مراجعه به یک تعمیرکار ماهر و با پرداخت هزینه ای اندک از سلامت و آمادگی خودرو خود اطمینان حاصل فرمایید تا خودرو شما بهترین عملکرد را در مسیرهای طولانی داشته باشد. همچنین نکات ایمنی و توصیه های زمان رخداد خرابی در جاده در مقاله های بعدی سایت ذکر شده است.